Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Uitmarkt

16 september 2023 | 10:30 - 16:00

Op 16 september a.s. organiseren Cultuur Centrum De Maalderij, het Dorpshuus en Kerkhuus Heino de allereerste Uitmarkt! De inloop is in alle drie gebouwen om 10.30 uur. Om 10.50 uur zal wethouder Breun Breunissen (wethouder voor o.a. cultuur en contactwethouder voor Heino) op het 14 april-plein de opening verrichten. De Uitmarkt zal tot 16.00 uur duren.

Het 14 april-plein zal tot leven worden gebracht door een variëteit aan kraampjes, kunst en een betoverend levend standbeeld. Erna Wissink met haar act ‘Labyrint’ kreeg van een vakkundige jury onder leiding van Jacques d’Ancona de hoofdprijs bij een ‘Levende Standbeelden’ wedstrijd. Zij zal dezelfde act op de Uitmarkt opvoeren.
Clown Spekkie zal op het 14 april-plein beginnen met de kinderen te vermaken en neemt ballonnen mee. Daarna is hij ook bij het Kerkhuus en Dorpshuus te vinden. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken.

In het Dorpshuus zal het Filmhuis doorlopend geopend zijn en er zullen kinderfilmpjes en trailers van de komende films te zien zijn. Er is ook een expositie en de verschillende werkgroepen van het Dorpshuus zullen zich presenteren. Om een indruk te krijgen hoe het er bij de bingo aan toegaat, zal er een kinderbingo en een korte bingo voor volwassenen zijn.

Maar dat is nog niet alles! Het Podium brengt Marleen Rodijk en Thomas Hagemeijer voor het voetlicht. Marleen zingt, schrijft en speelt kleinkunst liedjes en covers samen met haar vaste gitarist Thomas. Marleen zingt over alles wat haar bezig houdt: haar angsten, dromen en hersenspinsels komen voorbij met veel humor en soms ook met een traan. Daarnaast zingt zij liedjes van o.a. Theo Nijland, Brigitte Kaandorp en Van der Laan en Woe.

Live Music Heino heeft de Blues Rock band ‘The Mudd Foote’ uit Los Angeles weten te contracteren. The Mudd Foote is ontstaan uit de muzikale vriendschap tussen frontman Reverend Rooster (speelde eerder o.a. voor Sly Stone, Barry White, Maxi Priest) en gitarist Zeus Einstein (speelde o.a. op Grammy winnend Buckwheat Zydeco album). Samen met hun Nederlandse drummer Juno spelen ze bekende blues classics en eigen werk geïnspireerd door o.a. Jimi Hendrix, Lightnin’ Hopkins en Muddy Waters. De heren zijn net als vorig jaar deze zomer in Nederland. Toen speelden zij o.a. al met veel succes op Ruigoord, bekende blues clubs, kroegen en festivals en dit jaar doen ze dus ook de Uitmarkt Heino aan!

In de Nicolaas kerk zullen De Pompedoers en Heino’s Mannenkoor hun stemmen laten horen. Daarnaast zal er een folklore modeshow van De Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ zijn, die de bezoekers meeneemt op een reis door de tijd, waarbij traditionele kleding de geschiedenis tot leven brengt. Ook zal het publiek uitgedaagd worden om hun kennis te testen door te raden waarvoor die mysterieuze voorwerpen van Omheining werden gebruikt. Een fascinerende duik in het verleden!

In het Kerkhuus zullen kraampjes staan van de gebruikers waar je veel informatie kunt krijgen over de verschillende verenigingen. YMCA Zwolle heeft ook een leuk buiten programma voor kinderen vanaf 6 jaar.

De tijden van de activiteiten en concerten worden z.s.m. gepubliceerd en zullen tevens op de posters en flyers staan. De flyers zijn bij de Info stand op het 14 april-plein te krijgen.

En dankzij Gemeente Raalte en Plaatselijk Belang zijn alle concerten en activiteiten gratis!

Gegevens

Datum:
16 september 2023
Tijd:
10:30 - 16:00